Ensemble's

Duo Dorresteijn/ Luteijn:

Reijer Dorresteijn en Petra Luteijn begonnen hun samenwerking in 2007 en heeft sindsdien al een aantal succesvolle concerten gegeven waaronder in Saratov (Rusland), Bournville (Engeland) en Évora (Portugal). Het duo richt zich op een breed repertoire en is altijd op zoek naar een uitdagende programmering. Vanuit oude grootmeesters (Bach, Haydn, Hummel en latere componisten) richt het duo zich tevens op hedendaagse muziek met o.a. wereldpremières. Zo is in 2008 in Évora het stuk ‘Cinco momentos de Oama’ van de Portugese componist Cândido Lima in première gegaan en in Saratov ‘Kashi’ van Ab Sandbrink. Naast werken van Goedicke en Piazzolla heeft in april 2009 in Saratov ook ‘Character Building’ voor het eerst geklonken van de in de VS wonende Franse componist Philippe Bodin. Verder is het duo met regelmaat te horen in combinatie met het Russische Trio- Sonata. www.trio-sonata.de.vu. Een avond met duo Dorresteijn/ Luteijn staat garant voor uitdaging, opwinding en ontroering die nog lang zal doen nagenieten. In samenwerking met 'Trio- Sonata' uit Saratov spelen Reijer en Petra kinderprogramma's, waarbij sprookjes verteld worden en muziek gespeeld.

Website Dorresteijn: http://www.reijerdorresteijn.com

 

Duo Kuijt/Luteijn:

De aanleiding voor de samenwerking van Hans Kuijt en Petra Luteijn was een docentenconcert in het voorjaar 2000 op de muziekschool waar zij beiden werkzaam zijn. Ze voerden daar met veel succes een bewerking uit van een deel van de cellosonate van Rachmaninov. Dit was een reden om als regulier duo verder te gaan. Sindsdien volgden meerdere concerten in o.a. Baarn (Kasteel Groeneveld), Bournville (Engeland, serie carillonconcerten), Vlaardingen en Barneveld. Behalve het originele saxofoonrepertoire en bewerkingen van klassieke stukken voor andere instrumentcombinaties zijn Hans en Petra in de ban geraakt van de muziek van Astor Piazzolla. In 2003 werd een cd opgenomen met meerdere delen van de sonate van Rachmaninov, origineel werk voor saxofoon en piano, (eigen) bewerkingen en tango’s van Piazzolla. Deze cd is al door velen met enthousiasme ontvangen. Evenals de cd zijn de concerten van Hans en Petra verrassend, ze stralen spontaniteit en sfeer uit.
Laat u verrassen door de zwoele klanken van de tango en het warme geluid van romantische componisten.

Website Kuijt: http://www.hanskuijt.nl

 

Duo Scheepers/Luteijn:

Karlijn Scheepers studeerde aan het Utrechts Conservatorium en behaald daar haar diploma’s voor Docerend en Uitvoerend Musicus en tevens een Aantekening Kamermuziek.Zij was jarenlang de sopraansaxofoniste van Saxofoonkwartet L’Imprévu en behaalde daarmee diverse prijzen, waaronder “De Vriendenkrans van het Concertgebouw”. Ook maakte zij deel uit van het Rosa Ensemble,waarmee ze vooral theater met muziek combineerde. Zij werkte hiermee samen met o.a. de acteur Hans Dagelet en de popgroep Spinvis. Zowel met Saxofoonkwartet L’Imprévu als het Rosa Ensemble maakte zij een aantal Cd’s.
Op dit moment heeft Karlijn een duo met saxofoniste Jantienke Gelderman: “DUO 8” en is zij de sopraansaxofonistre van het Room-11 Saxofoonkwartet.

Een eigen pagina is in de maak
 

Trio met Sjonette van Atten - dwarsfluit en Nelleke Hoekstra - cello

Sjonette van Atten begon op 15-jarige leeftijd met fluitspelen. Zij voltooide aan het Utrechts conservatorium de opleidingen voor Docerend en Uitvoerend Musicus bij Nine Sligter. Vervolgens studeerde zij kamermuziek bij Abbie de Quant. Zij heeft cursussen gevolgd bij o.a. Emiel Biessen, Peter-Lucas Graf, Aurele Nicolet, William Bennett en Vincent Cortvrint. Regelmatig geeft zij concerten met verschillende kamermuziekensembles en orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest. Zij maakt deel uit van Het Nederlands Fluitorkest waarin zij basfluit speelt (www.hetnederlandsfluitorkest.nl). Als docent is zij verbonden aan de Muziekschool Barneveld.

Nelleke Hoekstra (°Kampen, 1978) begon op haar 9e met celloles bij Anne van Laar. Na 4 jaar nam kreeg ze les op de muziekschool te Kampen waar zij les nam bij Roeland Robert.
Op 17-jarige leeftijd ging zij naar het Conservatorium te Zwolle om bij Jaap Kruithof en Maria Hol te studeren. In 1999 zette ze haar studies verder aan de Hogeschool van de kunsten Utrecht, waar zij les kreeg van Jeroen den Herder. In 2005 behaalde zij haar Bachelordiploma. Daarna studeerde ze bij Jaap Kruithof voor haar masterdiploma aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen.
Tijdens haar studie heeft Nelleke masterclasses gevolgd bij o.a. Schmuel Magen (Israël), Elias Arizcuren (Spanje), Vladimir Perlin (Wit-Rusland), Joel Marosi (Zwitserland), Claus Kanngiesser en Christoph Richter (Duitsland). Naast Trio Murali wordt Nelleke regelmatig gevraagd voor andere kamermuziek- en orkestprojecten. Sinds 2006 is ze solocelliste in Kamerorkest Sebastian Strings.
Naast de uitvoerende bezigheden is zij als docent verbonden aan de Gemeentelijke Muziekschool te Barneveld.

 

Saratov-Amersfoort express

Sinds enkele jaren spelen Reijer Dorresteijn en Petra Luteijn samen met ensemble Trio-Sonata uit Saratov (Rusland), bestaande uit de musici Wladimir Skliarenko - hobo, Ludmila Dombrovski - cello en Elena Lelchuk - piano. Onder de naam Saratov-Amersfoort express spelen zij naast 'gewone' concerten met divers repertoire ook tangoprogramma's en kinderprogramma's. Zo hebben ze de zomer van 2009 met veel succes het sprookje 'Assepoester' uitgevoerd; het sprookje wordt verteld en er wordt muziek bij gespeeld. Assepoester is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar, maar eigenlijk voor iedereen die houdt van sprookjes. Hiernaast is ook 'Roodkapje' ontwikkeld, het sprookje in moderne versie voor kinderen vanaf 8 jaar, ook weer met muziek. Beide programma's zijn te boeken.
 

Solo programma's 
 

 - Tegenstellingen: programma met Toccata's van Bach en Andriessen, Sonates van Scarlatti en Berg, Lied ohne Worte van Mendelssohn en Romance sans paroles van Fauré, Mazurka's van Debussy en Granados.
- Romantische miniaturen: programma met Etudes op. 109 van F. Burgmüller en Lieder ohne Worte van Mendelssohn
- Divers programma met werken van Beethoven, Wijdeveld, Ravel, Messiaen en Janacek.