Carrière wending 

Naast een loopbaan als uitvoerend pianist en pianodocent raakte ik geïnteresseerd in onderwijskundige processen. Daarom ben ik onderwijskunde gaan studeren aan de Open Universiteit te Heerlen. Voor de Masterthesis onderzocht ik het effect van matig intensieve fysieke activiteiten op executieve functies bij MBO studenten. In 2019 wordt een artikel over deze thesis ter publicatie aangeboden aan een wetenschappelijk tijdschrift. Het effect van lichaamsbeweging op neurologische processen en op cognitieve functies boeit me bijzonder. Mede door mijn studie ben ik me meer bewust geworden van het enorme belang van goed onderwijs. Daardoor ben ik me gaan interesseren in wat er nodig is om goed onderwijs te faciliteren. Over het onderwerp hield ik in oktober 2018 met veel succes een lezing bij Vrouwen Netwerk Utrecht Domstad. 

Onderzoekservaring

Ik ben betrokken als freelance onderzoeker bij Cultuurmij Oost bij het LAB ‘De Kracht van Dans’. Ik begeleid het onderzoeksproces dat als doel heeft het dansonderwijs binnen het Primair Onderwijs te versterken. Daarnaast begeleid ik Pabostudenten die in het kader van hun studie bij dit LAB onderzoeksprojecten uitvoeren.

In opdracht van Muziekschool Barneveld heb ik een onderzoek uitgevoerd over hoe muziekdocenten een rol kunnen spelen binnen het Primair Onderwijs.